Denumirea de ”macaroon” provine din cuvantul italian ”macarone” sau ”maccherone” care la randul lui deriva din cuvantul ”ammaccare” ce poate fi tradus in ”zdrobit”sau ”batut” si face referinta la pasta de migdale care este ingredientul principal al acestui produs de patiserie.
O alta componenta a macaroonului este bezeaua obtinuta din faina de migdale, albus de ou si zahar.
Macaroonul frantuzesc, una dintre cele mai populare delicatese, difera de cel traditional datorita aspectului de sandwich si a varietatilor in care se regaseste, de la cele clasice de ciocolata si zmeura pana la cele mai indraznete de ceai verde si trufe.
Culoare
Transparenta cu sclipiri aurii.
Aroma
Miros dulce de migdale prajite cu note de vanilie, unt si biscuiti, aroma de macaroon autentic ce dureaza.
Aplicatii
Latteuri, cafele, ciocolate, ceaiuri, bauturi de desert, cocktailuri, mocktailuri, cofetarie.
Ambalaj
70 cl